Şehir Hastanesi satılmadı!

Okuduğunuz haber
AMATEM KAPATILAMAZ

Yasaklar yarın bitiyor

Anasayfa   /    Siyaset    /    AMATEM kapatılamaz

AMATEM kapatılamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, madde bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM’in faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve donanımlı bir binaya kavuşturulması adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

SİYASET      29 Haziran 2021 - 16:41     0

AMATEM kapatılamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, madde bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM’in faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve donanımlı bir binaya kavuşturulması adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi. AMATEM’in Yerköy’e bağlanması nedeniyle madde bağımlısı vatandaşların ve ailelerinin mağdur olduğunu belirten CHP Milletvekili Keven, “Yozgat’ta 2015 yılında hizmet vermeye başlayan AMATEM yani “Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi” Yozgat Devlet Hastanesi’nin kapatılıp Şehir Hastanesi olarak faaliyet göstermesinin ardından en yakın Yerköy Devlet Hastanesi’ne bağlandı. Daha sonra ise faaliyet gösterdiği binada yıkım kararı çıkınca faaliyeti durdu. Tedavi gören yüzlerce bağımlı ve ailesi mağdur edildi. Yozgat AMATEM donanımlı bir binada acil faaliyetlerine devam etmelidir” diye konuştu.

Milletvekili Keven, “Yozgat AMATEM kurumunun idari statüsü nedir? Yozgat AMATEM tarafından yürütülen faaliyetler ne aşamadadır? Kaç kişi tedavi görmekteydi? Hangi tarihten itibaren faaliyeti durduruldu? Yozgat ilimize AMATEM olarak kullanılmak üzere donanımlı bir bina yapılacak mıdır? 2021 Yatırım Programı’nda bu şekilde bir proje bulunmakta mıdır? Bu şekilde bir bina yapılana kadar nerede faaliyet gösterecektir?” şeklinde soru önergesini Sağlık Bakanı Koca’ya iletti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor