Okullarda karne sevinci

Okuduğunuz haber
AKARYAKITA ZAM BİLETE ZAM!

MHP çıkarma yapacak

Anasayfa   /    Güncel    /    Akaryakıta zam bilete zam!

Akaryakıta zam bilete zam!

Akaryakıta gelen zamların otobüs bileti fiyatlarına da direkt olarak yansımış olması öğrencileri ve vatandaşı tam anlamıyla şaşkına çevirdi.

GÜNCEL      22 Haziran 2022 - 21:28     0

Akaryakıta zam bilete zam!

Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zamlar vatandaşları canından bezdirdi. İki bayram arasında yaşanılan zamların ardından bilet fiyatlarının da yükselmesi nedeniyle tatil planlarını erteleyen, Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirme düşüncesini bile yerine getirmesine bile engel olan zamlar en fazla öğrencilere olumsuz yansıma yaptı. Yozgat’ta okuyan ve tatilin girmesi ile birlikte evlerine dönmeye hazırlanan birçok öğrenci, fiyatlara gelen yüzde 50’ye varan zamlar karşısında adeta şok oldu.

Akaryakıta gelen zamların ardından otobüs bileti fiyatlarına gelen zamlar bu kadar da olur mu dedittirmeye başladı.

ULAŞIM REKOR KIRDI

Enflasyonda en yüksek artış olan sektör ulaşım oldu. Ulaşım anlamında yüksek akaryakıt, otoyol geçiş maliyetleri, transfer ücretleri nedeniyle otobüs seyahatleri yeniden keşfedildi. Toplam bilet tarafının havayolu sektöründe yüzde 60’larda, diğer yanda otobüste ise bilet alım oranı yüzde 25’lerde. Otobüs fiyatlarında yıllık fiyat artışı yüzde 150 oldu.

ÖĞRENCİLER ŞAŞKIN

Bilet fiyatlarına gelen inanılmaz zamlar en fazla öğrencileri etkiledi. Bir ay öncesinde Kayseri’den gelirken 80 lira ödediğini ancak gitmek için 120 TL vermek durumunda kalacağını belirten bir öğrenci, ailelerin çocuklarını okutmak için zaten çok büyük bir yükün altına girdiğini ancak böylesine zamlara insanların nasıl dayanacağı konusunda birilerinin kendilerine mantıklı bir açıklama yapması gerektiğini savundu.

BAYRAM ÖNCESİ

SATIŞLAR DURDURULDU

Şehirlerarası seyahat hizmeti sunan bazı otobüs firmaları, akaryakıt fiyatlarına gelen yüksek zamların ardından çözüm bulmaya çalışıyor. Kimi firmalar yüksek zamların ardından sefer sayılarını azaltmaya gitti, kimi firmalar da bayram için bilet satışlarını durdurdu. Bu adımla birlikte güncel akaryakıt fiyatları üzerinden anlık olarak bilet fiyatı belirlemeyi amaçlayan firmalar, akaryakıttaki ÖTV’nin kaldırılmasını talep ediyor.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor