Gündem Köy Koleji

Okuduğunuz haber
AKARYAKIT ZAMLARI MECLİS'TE

Belediye dört koldan

Anasayfa   /    Siyaset    /    Akaryakıt zamları Meclis'te

Akaryakıt zamları Meclis'te

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, akaryakıt zamlarını Meclis gündemine taşıdı. Dünyanın en ucuz akaryakıtı bizde sözünü söyleyen Grup Başkanvekili Cahit Özkan(a gönderme yapan Keven, "Çok uzağa değil, 500 metre aşağımızdaki Güvenpark'ta bulunan dolmuş duraklarına gidelim. Grup Başkanvekiliniz Cahit Özkan oradaki dolmuşçu esnafının gözlerinin içine bakarak "Bizdeki akaryakıt fiyatları çok ucuz." desin, hodri meydan. Burada sıcak koltuklarınızdan atıp tutmak kolay!” diye konuştu.

SİYASET      25 Mart 2022 - 21:26     0

Akaryakıt zamları Meclis'te

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV ve KDV’nin kaldırılması hakkında verilen önerge üzerine konuşma yaptı.  Mazot, lastik, yedek parça masraflarının uçup gittiğini söyleyen Keven, “Bu meşru talebi lütfen değerlendirmeye alın. Aksi halde bu akaryakıt fiyatlarıyla siz, şoförün, çiftçinin oyunu değil ancak bedduasını alırsınız.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

CHP Milletvekili Ali Keven, akaryakıt fiyatlarına gelen zamları eleştirdi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan ve ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasını isteyen Keven çiftçi ve şoförün zamlar karşısında ezildiğini söyledi.

İNANILMAZ ZAM YAPILDI

Yapılan son zamlarla birlikte motorinin bir yılda yüzde 265 zamlanarak 25 Mart 2022 tarihi itibarıyla 23,70 TL’ye ulaştığını söyleyen CHP Milletvekili Keven, “Akaryakıt fiyatlarının geldiği son durumla beli bükülen şoför esnafımızın adına konuşuyorum. Traktörünü çalıştırıp ürün ekmesi gereken çiftçimiz adına konuşuyorum. Bakın, bugün gece yarısı motorine 1 lira 37 kuruş zam gelecek ve motorinin litre fiyatı 23 lira 70 kuruş olacak. Bu gelen zamlarla birlikte, mazota bir yılda gelen zam oranı yüzde 265! Dünyada böyle bir örneği yok” dedi.

AKP’YE HODRİ MEYDAN

AKP Grubuna da seslenen Keven, "Dünyanın en ucuz akaryakıtı bizde" diye açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ı Güvenpark dolmuş duraklarında bekleyen dolmuşçu esnafına bu ifadeyi söylemeye davet ettikten sonra, “El insaf arkadaşlar, bu fiyatlara bir de ‘Dünyanın en ucuz akaryakıt fiyatı’ deme gafletine düşüyorsunuz. Gelin, şimdi, çok uzağa değil, 500 metre aşağımızdaki Güvenpark'ta bulunan dolmuş duraklarına gidelim. Grup Başkanvekiliniz Cahit Özkan oradaki dolmuşçu esnafının gözlerinin içine bakarak "Bizdeki akaryakıt fiyatları çok ucuz." desin, hodri meydan. Burada sıcak koltuklarınızdan atıp tutmak kolay!” diye konuştu.

Mazot, lastik, yedek parça masraflarının uçup gittiğini söyleyen Keven, “Bu meşru talebi lütfen değerlendirmeye alın. Aksi halde bu akaryakıt fiyatlarıyla siz, şoförün, çiftçinin oyunu değil ancak bedduasını alırsınız.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor