Ak Parti'de süre uzatıldı

Okuduğunuz haber
AK PARTİ'DE TEMAYÜL 25 MART'TA

Nurdoğan adaylığını açıklıyor

Anasayfa   /    Siyaset    /    Ak Parti'de temayül 25 Mart'ta

Ak Parti'de temayül 25 Mart'ta

Yozgat’ta en fazla aday adayı başvurusunun yapılmasının beklendiği Ak Parti’de 25 Mart  Cumartesi günü temayül yoklaması heyecanı yaşanacak. Nohutlu Bilal Şahin Tesislerinde salonunda saat 10.00’da başlayacak ve aday adaylarının belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri olacak Teşkilat Temayül yoklamasının ardından süreç listelerin teslim edileceği 7 Nisan'a kadar sürecek.

SİYASET      15 Mart 2023 - 19:18     0

Ak Parti'de temayül 25 Mart'ta

Milletvekilliği listesine girmek isteyen aday adayları 25 Mart Cumartesi günü tartıya çıkacak

AKP’DE TEMAYÜL 25 MART’TA

Yozgat’ta en fazla aday adayı başvurusunun yapılmasının beklendiği Ak Parti’de 25 Mart  Cumartesi günü temayül yoklaması heyecanı yaşanacak. Nohutlu Bilal Şahin Tesislerinde salonunda saat 10.00’da başlayacak ve aday adaylarının belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri olacak Teşkilat Temayül yoklamasının sonuçları açıklanmayacak.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri öncesi listelerin belirlenmesinde önemli rol oynayacak olan Teşkilat Temayül Toplantısı için aday adayları tartıya çıkacak.

ADAYLAR TARTIYA ÇIKACAK

Seçimlere oldukça iddialı hazırlanan ve bu yıl aday adayı kabulü konusunda sürenin uzatılması ile yine rekor kırması beklenilen Ak Parti’de teşkilat temayül yoklaması heyecanı 25 Mart Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Bölge koordinatör milletvekillerinin gözetiminde gerçekleştirilecek olan teşkilat temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, il kadın kolları, il gençlik kolları, il denetçileri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu, belde yöneticileri, ilçelerin gençlik kolları, kadın kolları başkanları ve meclis üyelerinden oluşan bin 400'ün üzerinde delege, aday adayları için oy kullanacak.

SANDIKLAR GENEL MERKEZE GİDECEK

Aday adaylarının teşkilatlar içerisindeki tanınırlığı, aldıkları oylar yerlerini de belirlemede önemli bir rol oynayacak. AKP İl Başkanı Yusuf Başer, teşkilat temayül yoklamasının sonuçlarının açıklanmayacağını, sandıkların mühürlenerek Genel Merkeze gönderileceğini söyledi. Partilerin milletvekili adayını belirlerken farklı yöntemler kullanabileceğini dile getiren İl Başkanı Yusuf Başer, şöyle devam etti:

"Partiler ön seçim yapabilir, bunun sonucunu karara bağlamak suretiyle de aday listesi oluşturulabilir. Teşkilat yoklaması veya merkezi yoklamayla yapabilirler. Bizimkisi teşkilat yoklaması değil, teşkilat temayül yoklaması. Yani teşkilat yoklamasıyla karar vermiyoruz, biz merkezi yoklamayla karar veriyoruz. Ama merkezi yoklamayla karar verirken de anketlerden istifade edelim, partinin bir hafızası var ondan istifade edelim, aynı zamanda teşkilatımızın eğilimini, temayülünü belirleyelim, ondan da istifade edelim. Ama sonuçta merkezi yoklamayla da bu listeleri oluşturalım diye yapıyoruz. Dolayısıyla teşkilat temayül yoklaması oradan çıktığı şekliyle olsun diye değildir, o bir unsur olsun ama o unsurun yanında anketler ve diğer çalışmalar da yine bize yol göstersin. O toplamını masanın üstüne koyalım ve bütün o hazırlıklara bakmak suretiyle de son şekil Cumhurbaşkanımızın başında olduğu üst komisyon tarafından verilsin ve Yüksek Seçim Kurulu'na da öylece listeleri götürelim istiyoruz."

ADRESİNİZİ ALDIRIN

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki vatandaşların başka şehirlere gittiğini anımsatan Başer, vatandaşlara nüfus kayıtları konusunda çağrıda bulunarak, şöyle devam etti:

"Seçim günü, 14 Mayıs'ta hangi şehirdeyseniz adresinizi oraya aldırın. Geçmiş dönemlerde bu kadar kolay değildi adres almak. Ama deprem bölgesinden olan herkese bu kolaylık sağlandı. Şu anda İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü buna göre sistemini ayarladı. O bölgeden olmak şartıyla dilediği yere, e-Devlet'ten hiçbir belge ileri sürmeden sadece beyana dayalı olarak adresini alabiliyor. Eğer bunu yaparsa fiilen bulunduğu yerde çok rahat bir şekilde oyunu kullanacak. Bunu yapamazsa askı süresi içerisinde bunu yapmaya çalışacak ki o da 20 Mart'ta başlıyor. Bunu da yapamazsa o gün askı listesinde, sandık seçmen listesinde ismi neredeyse, hangi şehirdeyse oraya gitmek zorunda kalacak. Onun için 'oraya gitmek zorunda olmayalım' diyen herkes bu kolaylıklardan istifade etmeli ve adresini fiilen bulunduğu yere almalıdır."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor