Siyasette biz ne dersek o!

Okuduğunuz haber
AK PARTİ'DE BAŞER DÖNEMİ

Selahattin Şenliler'i kaybettik!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Ak Parti'de Başer dönemi

Ak Parti'de Başer dönemi

Yozgat Ak Parti İl Başkanlığı görevine atanan Yusuf Başer görevi Çelebi Dursun'dan partide yapılan tören sonrasında devraldı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Başer, Yozgat'ın sorun ve beklentilerini çözmek için mücadele edeceklerini söyledi.

SİYASET      23 Aralik 2020 - 17:03     0

Ak Parti'de Başer dönemi

Ak Parti İl Başkanlığı görevini yaklaşık 2 yıl yürüten Çelebi Dursun görevi Cumhurbaşkanı tarafından ataması yapılan Yusuf Başer’e devretti. İki dönem Belediye başkanlığı yapan, siyasi tecrübesi ile gelir gelmez birlik ve beraberlik mesajları veren Başer, “Partimizin geçmişten bu güne kadar Yozgat’ımızda çok değerli hizmetleri vardır. İnşallah bundan sonraki süreçte bizimle birlikte Belediye Başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla birlikte daha güzellerlini yapma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Yozgat Ak Parti İl Başkanlığın da beklenilen bayrak değiyimi yaşandı. 2 yıldır görevi yürüten ve ailesel nedenlerden dolayı istifa eden Çelebi Dursun, ataması dün yapılan Yozgat Belediyesi eski başkanı Yusuf Başer’e görevi devretti.

PARTİNİN NEFERİYİM

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Çelebi Dursun, kendisinin istifa ettiğini, yönetiminin göreve devam edeceğini söyledi. Kongreye kadar görev yapmasının söylendiğini ancak bunun iki başlılığa neden olacağından ötürü bırakmasının doğru olacağını beyan ettiğini belirten ve partinin her kademesinde dün olduğu gibi bugün de görev yapacağını belirten Dursun, şu açıklamaları yaptı: “Çok değerli dava arkadaşlarım; Malumunuz üzere yaklaşık 2,5 ay önce 7 il kongresinde aday olmayacağımı açıkladım. Ben bu kararı alırken ailemle görüşerek, parti büyüklerimle görüşerek aldık. Zor süreçlerden geçtik ama asla yılmadık, usanmadık yorulmadık fakat ister istemez biraz yorgunluğumuz oluştu ailemize işimize ve daha rahat siyaset yapmak maksadıyla aday olmayacağımı söyledim. Ama görev yaptığım süre içerisinde birçoğunuz takdir edersiniz ki ekşimedik kokmadık,  adaletten uzaklaşmadık, doğruluktan dürüstlükten uzaklaşmadık yapacağımız her işte önce Allah hakkı için mi, önce hukuki mi diye sonra ahlaki mi diye baktık. Bu sür zarfında başta genel başkanımız olmak üzere bizi bu göreve layık gören tüm parti büyüklerimize teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığımız yönetim kurulu üyelerine, ilçe başkanlarımıza, tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Biz il başkanlığını bırakıyoruz, siyaseti bırakmıyoruz. Malumunuz üzere ben partinin kurucular kurulu üyesi olarak ben Ak Parti’de siyasi hayatıma başladım. Gün geldi çay dağıttık, gün geldi soba yaktık, il başkan yardımcılığı yaptık, SKM başkanlığı yaptık, il düzenleme tertip komitesi başkanlığı yaptım, teşkilat başkanlığı yaptım tam 2 yıl da il başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süreçte ben tüm başta teşkilatlarıma ve Yozgatlı hemşerilerime teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun. Dün de Genel Merkez de yapılan mülakatlar sonrasında Yusuf Başer abimiz İl Başkanımız olarak Sayın Cumhurbaşkanımız olarak görevlendirildi. Ben kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yusuf Başer abimiz il kurucular kurulu üyesinde birlikte çalıştığımız abimizdir. 2 dönem belediye başkanlığı yapmıştır partide emeği vardır. Ve şunu söylüyorum ki her gelen arkadaş partiyi bir adım ileriye götürecektir. İnşallah Yusuf abi de Partimize Yozgat’ımıza faydası olacak bir abimizdir.

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Biz de sen ben yok. Ben dün de Cumhurbaşkanımıza söyledim beyefendi de bizlere söyledi birlikte hareket edin, asla birbirinize küsmeyin darılmayın. Biz de kendisine söz verdik biz de bir nefer olarak yeri geldi Ak Parti’nin çaycısı rahatsızlandı mı çay dağıtırız, kalorifercisi rahatsızlandı mı biz kalorifer yakarız dedik. Biz siyasete şahsi çıkar ve menfaat için değil Allah rızası için ve Recep Tayyip Erdoğan için siyaset yapan insanlarız dedik kendisi de teşekkür etti. Biz de sizlere hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. Genel Merkez’den gelen teklif de kongreye kadar il başkanlığında kalmam kongreyi yapıp görevi teslim etmem teklif edildi ama ben atama yapıldı iki başlılık olur, bunun partiye olacağını düşünerek takdir ederseniz Yusuf abiye görevi teslim ederim ama kongreye kadar birlikte çalışalım dedim bunu da takdir ettiler.

YÖNETİMİMİZ GÖREVDE

Ama mevcut yönetim kurulumuz göreve devam ediyor. Yani Yönetim kurulumuz lav edilmiş değil sadece ben istifa ediyorum. yönetimimiz kongreye kadar devam edecek. İnşallah kongrede yönetimde olup da gelecek dönemde de çalışacak arkadaşlarımız vardır. Zaten Cumhurbaşkanımızın da tavsiyesi de bu yöndedir. Mevcut yönetimden, geçmişten, gelecekten, Genç, özellikle kadın kontenjanını kullanarak güçlü bir yönetim oluşturacağız. İnşallah biz elele verip, birlikte çalışıp Ak Parti Bayrağını bir adım daha ileriye taşıyacağız. Hedefimiz 2023 durmak yola devam diyorum arkadaşlar.”

BAŞER’DEN BİRLİK MESAJLARI

Ak Parti İl Başkanlığı görevine atanmasından dolayı biraz heyecanlı olan ve konuşmasının başında Belediye Başkanlığına atanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, herkesi güldüren Başer, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yozgat’ın daha ileriye gitmesi, sorunlarının çözümü için herkesle parti gözetmeksizin birlikte hareket edeceklerini belirten Başer, şunları söyledi:  “Çok değerli il başkanım, Belediye Başkanımız, yine ilçelerden gördüğüm belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız il yöneticilerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız herkes burada. Herkese teşekkür ediyorum. Tabii Yozgat’ta bir değişiklik yaşanıyor. Ben mevcut il başkanımıza 2 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hizmetlerimiz de bize rehberlik edeceğine inanıyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız bize sordu Yozgat’ta kadınların mı erkeklerin mi sözü geçer diye biz kadınların sözü biraz daha ağır basar dedim. O nedenle önümüzdeki dönemde il yönetimimiz de hanımlarımızın, gençlerimizin daha ağırlıklı olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Partimizin geçmişten bu güne kadar Yozgat’ımızda çok değerli hizmetleri vardır. İnşallah bundan sonraki süreçte bizimle birlikte Belediye Başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla birlikte daha güzellerlini yapma gayreti içerisinde olacağız. Bundan sonra diğer siyasi partilerin hepsiyle görüşeceğiz. Basınımızla, STK’larla görüşüp, siyasi ayrım gözetmeksizin Yozgat’ımızın problemlerini siyasi parti ayrımı yapmadan elbirliği ile gerekirse en üst kademelere kadar giderek öncelik sırasına göre çözülmesi için çaba sarf edeceğiz. Belediyemizin Yozgat Merkez de olsun, ilçelerde olsun çok güzel hizmetleri var. Ben gerekse Partimizin, belediyelerimizin hizmetlerinin çok iyi anlatılmadığını düşünüyorum. Onun için her birimiz bir il başkanı, Belediye başkanı gibi tüm Yozgat’ta Ak Parti’nin hizmetlerini anlatmak, daha yapılacaklar konusunda da birlikte hareket ederek acil bir şekilde takip ederek bunların gerçekleştirilmesini sağlamak olacaktır. Bz bu süreçte bize destek veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu görevi veren herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de kısa bir konuşma yaparak Çelebi Dursun’a Yönetimine teşekkür etti, görevi devralacak Yusuf Başer’in de tecrübesi, liyakatı ile bu görevi başarıyla yapacağına inandığını söyleyerek hayırlı olmasını temenni etti.

Devir teslim törenine İlçe Belediye Başkanları,  İl Yönetiminin yanısıra ilçe başkanları ve partiler de katıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor