İttifak'ın adayı Kılıçdaroğlu

Okuduğunuz haber
AK PARTİ'DE HAZIRLIKLAR TAMAM

İşbilir Başkan

Anasayfa   /    Siyaset    /    Ak Parti'de hazırlıklar tamam

Ak Parti'de hazırlıklar tamam

AK Parti, milletvekilliği aday adaylığı başvuruları için hazırlıklarını tamamladı. Seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından milletvekili aday adaylığı için başvurular başlayacak. 

SİYASET      09 Mart 2023 - 16:20     0

Ak Parti'de hazırlıklar tamam

AK Parti, aday adaylığı başvuruları için hazırlıklarını tamamladı. Seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından milletvekili aday adaylığı için başvurular başlayacak. 

GENEL MERKEZ VE İL BAŞKANLIKLARINDAN

BAŞVURU ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Mart Cuma günü seçim kararını imzalaması, o kararın ise 11 Mart Cumartesi günkü Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Kararın yayımlanmasının ardından AK Parti aday adaylığı başvurularını almaya başlayacak. Edinilen bilgiye göre; AK Parti hem genel merkezde hem de il başkanlıklarında milletvekili aday adaylığı başvurularını alacak.

Aday adaylığı başvurularının genel başkan yardımcılarından oluşan alt komisyonlarca incelenmesi, ardından kurulacak üst komisyonların nihai listeye giden yolu şekillendirmesi bekleniyor. AK Parti'de üç dönem kuralının da uygulanması bekleniyor. Ancak istisnalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirinde olacak. Eğilimin üç dönem kuralının uygulanması yönünde olması, birçok isim için adaylık yolunu kapatacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor