Depremzedeler için gıyabi namaz

Okuduğunuz haber
AÇIKEL'DEN RADİKAL KARAR

Abide İşhanı çürük mü?

Anasayfa   /    Güncel    /    Açıkel'den radikal karar

Açıkel'den radikal karar

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, deprem bölgesinde edindiği izlenimlerin ardından ilçede de bu konuda önemli çalışmalar yapılması için karar aldı.

GÜNCEL      21 Subat 2023 - 22:03     0

Açıkel'den radikal karar

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, deprem bölgesinde edindiği izlenimler ve konunun uzmanı yetkililerden aldığı bilgi doğrultusunda iİlçe de bazı değişiklikler yapmaya karar verdiklerini söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli 10 İl'i vuran deprem felaketi sonrasında özellikle Belediyeler de yeni önlemler alma konusunda harekete geçti. Deprem sonrasında bölgeye yardımların gitmesi konusunda örnek teşkil eden ve çok önemli bir seferberliğe imza atılmasına vesile olan Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, deprem bölgesinde edindiği izlenimlerin ve aldığı bilgilerin ardından radikal bir karar aldı. 

SARIKAYA'DA DEPREM KONUSUNDA

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, ilçede depreme yönelik ciddi çalışmalar yapacaklarını belirterek konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: "Projeye uygun şekilde inşaat yapılıp yapı kullanım belgesi aldıktan sonra özellikle bina altı ticari alanlarda herhangi bir kolon kesme / kaldırma işlemi yapılıp yapılmadığını tespit etmek amacıyla ekiplerimiz ilçede çalışmaya başladılar.

Depremde ağır hasar alan binaların bir çoğunun asma katlı alt zemine sahip olduğundan ilk meclisimizde ilçede konut altı asma katlı ticari alan oluşumuna izin vermeyecek bir karar alacağız .Statik projeleri uygun olduğu halde uygulamada işçilik açısından sıkıntı yaşandığı görüldüğünden özellikle kalıp ve demir işçiliği yapanların Belediyemiz tarafından açılacak eğitim kursuna katılmadan ve kurs bitirme belgesi almadan ilçemizdeki inşaatlarda çalışmasının mümkün olmayacağına dair bir meclis kararı alacağız.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor