Yozgatspor ortak değer!

Okuduğunuz haber
15 TEMMUZ RUHU YAŞIYOR

Yozgatspor'da sorun çözüldü!

Anasayfa   /    Güncel    /    15 Temmuz ruhu yaşıyor

15 Temmuz ruhu yaşıyor

Yozgat insanı darbecilere, hainlere geçit verilmeyeceğini, birlik ve beraberliği ile bir kez daha gösterdi.

GÜNCEL      16 Temmuz 2019 - 19:09     0

15 Temmuz ruhu yaşıyor

Yozgat Milli duruşunu, vatan ve millet sevgisini, demokrasiye olan bağlığını, hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde bir kez daha ispatladı. Meydanı hiç olmadığı kadar dolduran, hiç olmadığı kadar bir ve bütün olan, içi kan ağlasa da, gözlerinden yaş dökülse de gerektiğinde nasıl tek yürek, tek yumruk olacağını gösteren Yozgat halkı, bu görüntüsüyle 15 Temmuz ruhunun zihinlerde olduğu mesajını verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

ŞEHİTLER ANILDI

Hain darbe girişiminin 3’üncü yılında düzenlenen program öncesi Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri Lise Caddesi boyunca ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3. yıl dönümü dolayısıyla binlerce vatandaş meydanları Türk bayraklarıyla donattı. Program İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, hazırlanan kısa tanıtım videosuyla dev ekrandan 15 Temmuz gecesi İstanbul'da ve Ankara'da yaşananları izledi.

Programda Valimiz Kadir Çakır, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Milletvekili Ethem Sedef ve Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse konuşma yaptı.

Vali Kadir Çakır burada yaptığı konuşmada, “Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbime hamd ediyorum ki bizi Müslüman olarak yaratmış. Birde bizi Türk olarak yaratmış. Dünya tarihinin en büyük imparatorluğunu Türkler kurmuştur. Cumhuriyet tarihinde ilk darbe 1960 yılında oldu. Daha sonra 1971 yılında bir muhtıra verdiler. Sonra 1980 yılı geldi. Ülkenin her yerinde sıkıyönetim ilan edildi. Sonrasında 28 Şubat geldi. Rahmetli Necmettin Erbakan koalisyon kurmuş, iktidara gelmiş, milletin oyunu almış, ekonomi şahlanmış, memura emekliye iki kat zam vermiş. Rahmetli Erbakan’a da bıraktırdılar bu işi. 15 Temmuz geldiğinde ise uzaktan kumanda ile çalışan haini devreye soktular. Tankları ile tüfekleri ile uçakları ile her şey planlıydı. Onlar kendilerince bir hesap yaptılar ama Allah’ın da bir hesabının olduğunu bilmiyorlardı. Cenabı Allah onların hesaplarını ters düz etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne dedi, ‘Korkmayın, Allah bizimle beraberdir’ dedi. Halkımızı sokağa davet etti ve bu millet bir gecede tarih yazdı. Kadınıyla erkeğiyle, genci ile yaşlısı ile bu millet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıktı. Allah Cumhurbaşkanımıza sağlıklı uzun ömürler versin. Başımızdan eksik etmesin. Ben tekrardan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra Bilal Şahin Hafızlık Kursu öğrencileri ilahi ve kaside seslendirdi. Yozgat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Korosu ve Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi sergilendi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerde eş zamanlı salalar okunarak program sona erdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor